Pogledajte kako će izgledati novi most u Čelincu

Čelinac bi krajem aprila trebao da dobije novi most preko rijeke Vrbanje kojim će biti riješen višedecenijski problem poplava u ovoj opštini.

Betoniranje glavne ploče novog gradskog mosta je završeno, a radovi će biti nastavljeni predviđenom dinamikom i planirano je da budu okončani na kraju aprila, a most je dobio i obrise, prenosi ATV.

Thumbnail

Izgradnja novog mosta preko rijeke Vrbanje koštaće 1,5 miliona KM i time će biti riješen višedecenijski problem poplava u toj lokalnoj zajednici. Stari most postao je svojevrsna brana i zbog toga uređenje korita Vrbanje u dužini od 1.350 metara nije dalo puni efekat.

Voda će s novim mostom znatno brže proticati kroz gradsko područje, a on će imati prednosti i u saobraaju jer će imati tri trake i biće pet do šest metara širi od starog.

Predsjednik RS Milorad Dodik i premijerka Željka Cvijanović položili su 9. septembra prošle godine kamen temeljac za izgradnju mosta u Čelincu preko rijeke Vrbanje. Za izgradnju mosta je Vlada RS izdvojila milion, a Vlada Srbije 500.000 KM. 

Gradski most u Čelincu oštećen je u poplavama 2014. godine.

Tagovi: