Draško Stanivuković: Rukama sam kidao predizborni asfalt VIDEO

Glavne saobraćajnice i ulice u Banjaluci su toliko loše i nekvalitetno urađene da je asfalt moguće kidati golim rukama, kaže odbornik u Skupštini grada Banjaluka Draško Stanivuković, koji je trganje asfalta bez ikakve muke snimio u Ulici Davida Štrpca u Banjaluci i prikazao na društvenim mrežama.

Rukama sam kidao predizborni asfalt

„Gradska uprava je novcem građana Banjaluke i međunarodnih donatora asfaltiranje te ulice platila oko 30 hiljada KM, a izvođač radova je umjesto asfalta debljine sedam centimetara kako to propisi nalažu izlio sloj od oko dva centimetra što se i na snimku jasno vidi“, rekao je Stanivuković.

On je naglasio da će zbog katastrofe koju je dokazao nadležni u Gradskoj upravi Banjaluke, ali i izvođači radova i nadzorni organ morati odgovarati, a da će lično insistirati na toj odgovornosti.

„Može se samo pretpostaviti kakvu štetu mogu izazvati vozila na ulici s koje sam trgao asfalt kao da je papir“, kaže Stanivuković.

On dodaje da nakon svega što je vidio, učinio i snimio, građane Banjaluke ne treba da čudi što su banjalučke ulice pune rupa, vode kad kiša pada, preuske za saobraćaj, bez trotoara u pojedinim dijelovima, s neobilježenim pješačkim prelazima i da nije čudno što i živote gubimo na ovakim saobraćajnicama.

„Slijede nam izbori i masovno „pružanje“ asfalta po mjesnim zajednicama, pa je nužno prije toga prekinuti ovu praksu pranja narodnog novca u kojoj se krije zarada pojedinaca koji raspisuju tendere, izvode i kontrolišu takve projekte“, istakao je Stanivuković.

Najmlađi odbornik u Skupštini grada Banjaluka više od godinu dana insistira na rješavanju infrastrukturnih problema u gradu počev od uređenja, sanacije, izgradnje i proširenja gradskih ulica.

prijedor24.com