Vaterpolisti Srbije ranom zorom biju bitku za polufinale Svjetskog prvenstva

“Delfini” se sutra od sedam časova sastaju sa reprezentacijom Španijom u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Južnoj Koreji.

Srpski vaterpolisti spremni su za utakmicu sa “furijom”.

Reprezentativac Radomir Drašović vjeruje da on i saigrači “imaju svoje adute”.

– Daćemo sve od sebe, imamo šansu. Nema straha, već smo mnogo uradili, pokazali da imamo kvalitet i nikome neće biti lako da igra protiv nas. Cijenim Španiju, odlična ekipa na čelu sa Peroneom, Lopesom, Pinedom, Munarisom i Granadosom, ali i mi imamo svoje adute. Sigurno je da će željeti revanš za izgubljeno finale u Barseloni prošle godine. Naša je želja da uđemo u polufinale i to bi bio ogroman uspjeh – izjavio je Drašović.

Srbija se u četvrtfinale plasirala direktno iz grupe, pošto je pobijedila domaćina i Grčku, a remizirala sa Crnom Gorom. Španija, sa druge strane, je morala da ide u osminu finala, ali tu je imala lak posao sa Japanom.

Španija je savladala Srbiju u posljednjem okršaju odigranom na Evropa kupu, ali su “delfini” prethodno odnijeli pobjedu u finalu Evropskog prvenstva 2018, poslije peteraca.

Utakmica između Srbije i Španije u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva počeće u utorak u sedam časova, a u ostalim mečevima četvrtfinala sastaju se Hrvatska – Njemačka, Italija – Grčka i Australija – Mađarska.

B92