Đorđe Gajić pobjednik u skokovima sa Gradskog mosta

Đorđe Gajić pobjednik je takmičenja u skokovima sa Gradskog mosta u Vrbas.

Drugo mjesto pripalo je Danku Dangubiću, a treće Igoru Arseniću.

Mlado i staro okupilo se na obalama Vrbasa da aplauzom podrže ovogodišnje skakače. Pored “Vrbaske laste” cijeli događaj upotpunio je još jedan autentični banjalučki simbol – dajak čamci.

Najstarija gradska manifestacija trajaće do 4. avgusta uz bogate sportske i i kulturno-zabavne aktivnosti.

Atraktivni Zip line, spuštanje užetom iznad rijeke kod Gradskog mosta, biće dostupan građanima i turistima svim danima od 17 do 20 časova.

Na bazenima “Akvana”, u srijedu će biti priređeni Otvoreni dani ronjenja od 14 do 18 časova, a idućeg vikenda ispod dvorane Obilićevo igraće se fudbal na pijesku i basket.

Kino na otvorenom uz film “Taxi blues” biće upriličen na platou tvrđave Kastel 1. avgusta, od 21 čas. Naredna dva dana na plaži kod Zelenog mosta biće igran turnir u odbojci na pijesku, a za 3. avgust u večernjim časovima najavljen je “Ples pod zvijezdama” na plaži Obilićevo.

Završnog dana manifestacije na plaži Abacija biće organizovana Kotlićijada, trka dajaka u tri kategorije i izbor najljepšeg među njima.

Na takmičenju u Banjaluci učestvovalo je ukupno 18 takmičara čime je otvorena tradicionalna manifestacija "Ljeto na Vrbasu" koja se ove godine održava 66. put i trajaće do 4. avgusta.

Pobjedniku, najboljoj "vrbaskoj lasti" će biti uručen pehar i nagrada od 700 KM, drugoplasiranom  medalja i novčana nagrada od 500 KM, dok je trećeplasiranom  planirana  medalja i 300 KM.

Tagovi: