Baka napunila stotu i ima jednu tajnu: “Kud god idem, ja i dalje pjevušim”

Četvoro djece, sedmoro unučadi, 11 praunučadi i 100 godina. Toliko je bogata baka Rosa Mitrović iz Trnove kod Bijeljine, koju smo posjetili na dan njenog stotog rođendana. Slabo čuje, otežano priča, ali kaže da nema na šta da se požali.

Srećna je, priča, što je doživjela i današnji dan.

- Četvoro djece imam, živjela sa njima. Tako sam radosna bila, držala svašta, i marvu i hodala, kopala, sijala, svašta sam radila i sve pjevala i hodala, eto sada. Kud god idem, pjevušim - priča baka Rosa.

Brigu o baki vode svi članovi porodice. Na ovaj poseban dan nije izostala ni slavljenička torta, koju je rado probala.

Čestitke su stizale sa svih strana, i one telefonske. Iako dobro ne čuje, uspjela je da se zahvali i uz osmjeh mahne na video poziv. Kada smo je pitali koji je njen recept za dugovječnost, rekla je da je ključ u zdravoj ishrani.

- Zna baka, to je zdrava hrana. Ona zna da to poštuje, posti srijedu i petak, svaki, nju meso ne interesuje, samo biljna hrana. Najviše voli zdravu hranu - kaže Pero Mitrović, najmlađi sin stogodišnje Rose.

Rođendan je proslavila u krugu najbližih, a u narednim danima majki, baki i prabaki Rosi planiraju pripremiti veliko slavlje, uz muziku i veći broj gostiju. Jedina želja joj je da bude tu kada se preostala unučad ožene i da od njih dočeka veselje, ali neka bude, kaže, kako dragi Bog da.

(ATV)