Održan 14. Međuopštinski turnir penzionera u šahu

Ekipa penzionera iz Modriče osvojila je prvo mjesto na 14. Međuopštinskom turniru u šahu, održanom u Šamcu u organizaciji Udruženja penzionera iz opštine Šamac.

Drugo mjesto osvojila je ekipa iz Orašja, treće domaći šahisti, a četvrti, odnosno peti bili su penzioneri iz opština Domaljevac-Šamac i Odžak.

Najbolji pojedinac sa četiri boda bio Stojan Maksimović iz Modriče, najstariji učesnik je Stojan Stojičić, a najmlađi pedesettrogodišnji penzioner Anto Kotorić iz Modriče.

Na turniru je učestvovalo 35 šahista, najboljima su uručeni pehari, a svim učesnicima zahvalnice.
Turnir je otvorio i povukao prvi potez načelnik Službe za društvene djelatnosti i poslove Civilne zaštite opštine Šamac Slobodan Stojić u ime opštinske uprave, koja je bila i pokrovitelj.

Otvarajući turnir, Stojić je rekao da opštinska uprava na godišnjem nivou za Udruženje penzionera izdvaja 7.000 KM iz budžeta.

Predsjednik Udruženja penzionera Šamac Ljubomir Čordašević kaže da je prije svega najvažnije druženje penzionera, zajednički razgovor, pa onda sve ostalo.

Jedina žena na takmičenju bila je Jela Oršolić, koja je istakla da se treću godinu takmiči sa muškarcima i na taj način se bori za ravnopravnost polova.