Lovačko udruženje ,,Srna“ Srbac uspješno poslovalo u prošloj godini

Delegati 3. Godišnje skupštine Lovačkog udruženja „Srna“ Srbac , koje na području opštine Srbac postoji više od 70 godina, jednoglasno su usvojili Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju za prošlu, i Plan rada i Finansijski plan za ovu godinu, što je detaljno obrazložio predsjednik Udruženja Goran Savanović.

- Naše Udruženje gazduje na 25.659 hektara i uz to koristi 1996 hektara komercijalnog lovišta kojim gazduje Šumska uprava Srbac. Posjedujemo Lovnu osnovu za narednih deset godina, Kalendar lova i sva druga potrebna dokumenta za koje je saglasnost stigla od resornog Ministarstva u Vladi RS i Lovačkog saveza RS, - rekao je predsjednik Savanović i dodao da je ostvaren plan nabavke fazanske divljači i automatskih hranilica, postavljene su kamere u lovištu tako da je krivolov sveden na minimum, piše Opština Srbac.

Savanović je takođe rekao da je ukupan prihod Udruženja u prošloj godini iznosio 107.743 KM što je za 7 odsto više nego u 2017. god. te da u strukturi prihoda lovačka članarina iznosi oko 50 odsto. Ukupni rashodi iznosili su 108.607 KM tako da je zabilježen pozitivan finansijski rezultat od 1.163 marke uz napomenu da su sve obaveze plaćene i da nema duga ni prema kome.
Skupštini je kao gost prisustvovao načelnik opštine Srbac Mlađan Dragosavljević koji je pohvalio dobru saradnju Udruženja i Opštinske uprave i obećao da će podržati inicijativu da se u Srpcu izgradi Lovački dom.

Predsjednik Skupštine Udruženja Goran Tatić na kraju sjednice uručio je bivšem sekretaru ovog Udruženja i doajenu srbačkog lovstva Arsenu Jovičiću zlatni lovački orden Lovačkog saveza RS za izuzetno zalaganje i doprinos u razvoju lovstva, što je pozdravljeno snažnim aplauzom svih delegata.