U BiH sutra 24 stepena, a od ponedjeljka ponovo temperaturni šok

Još sutra ćemo uživati u sunčanom i tolom vremenu, a već prvog dana naredne sedmice očekuje nas pad temperature, praćen kišom i snijegom.

Prognoza meteorologa pokazuje da će drugog dana vikenda najviša dnevna temperatura ići i do 24 stepena, te da će biti prijatno toplo i sunčano.

Već u ponedeljak, poslijepodne nas očekuje povećanje oblačnosti, uz rjeđe pljuskove, dok će u večernjim časovima kiša u većini predjela, uz pad temperature, u višim planinama preći u snijeg.

– U utorak će biti pretežno oblačno i hladnije sa kišom u nižim i snijegom u brdskoplaninskim predjelima i planinama. Minimalna temperatura vazduha kretaće se od nula do četiri stepena, na jugu do sedam, a u planinaa do minus dva stepena. Najviša dnevna temperatura biće od dva do 10, na jugu 15, a na planinama do nula stepeni – podaci su Hidrometeorološkog zavoda RS.

U srijedu ujutru očekuje nas promjenjivo oblačno i uglavnom suvo i hladnije, a samo na istoku u planinama moguće provijavanje slabog snijega. Minimalna temperatura vazduha biće od nula do pet, a na  planinama do minus četiri stepena. Najviša dnevna temperatura kretaće se od tri do deset stepeni, na jugu 15 , a na planinama oko nula stepeni.