Književno veče: Popović i Pokrajac obilježili četiri decenije stvaralaštva

Pjesnici Slavko Pokrajac iz Dervente i Ljubomir Popović iz Prnjavora obilježili su 40 godina stvaralaštva održavanjem književne večeri „ 40 naših proljeća 40 vaših pjesma“.

Književna veče je održana u Centru za kulturu u  organizuji Srpskog  književnog kluba „Vihor“ Derventa i Srpskog književnog kluba „Talasi“ iz Prnjavora, a ujedno je obilježen i 21. Mart - Međunaorni dan poezije, pišu Posavske novosti.

„Odlučili smo da ovo divno druženje organizujemo upravo danas na prvi dan proljeća i Međunarodni dan poezije. Mladim ljudima bih poručio da ne zaborave starije nikada, a možda ni tada. Tim povodom, željeli smo da mladi čuju šta su to oni malo stariji stvarali i kako su to radili“, kaže Pokrajac.

Riječi o književnom stvaralaštvu pjesnika Pokrajca i Popovića, o poeziji i proljeću govorio je  pjesnik Duško Popović iz Prnjavora.

" Da nema njih dvojice Derventa i Prnjavor bile bi mnogo siromašnije, oni su svetionici ovih lokalnih zajednica. Za mene je pjesnik onaj koji živi sa poezijom, a upravo to njih dvojica čine", rekao je o stvaralaštvu pjesnika Popović.

Predsjednik SKK "Vihor" Derventa Nenad Simić čestitao je jubilej pjesnicima i poželio im da ih  u nastvaku stvaralaštva prati zdravlje i sve druge životne potrebe i radosti.

"Bogate su lokalne zajednice koje imaju književnike, pjesnike, umjetnike koji se mogu pohvaliti jubilejima sa kojima nas časte i hvale pjesnici Pokrajac i Popović“, rekao je Simić.

Književno veče obogatio je i nastup guslara Vase Draškovića, a o poznanstvu i stvaralaštvu pjesnika govorio je i Savko Pećić i Dobrivoje Vidić.

Tagovi: