U subotu manifestacija “Prljača 2020”

Nagradić Borislav iz Batajnice sa pjesmom „Ukrina mi iz srca izvire“ pobjedik je nagradnog konkursa za izbor najbolje pjesme posvećene ljepotama voda, a povodom 19. Međunarodnih ilindanskih pjesničkih susreta „Prljača 2020“.

Organizaciju nagradnog konkursa je realizovao i međunarodnu manifestaciju „Prljača 2020“ organizuje Srpski književni klub „Vihor“ iz Dervente.

Završna manifestacija biće održana u subotu 8. Avgusta sa početkom u 11,00 časova, u prostorijama Centra za kulturu Derventa.

I ove godine sve prispjele radova objavili smo u zajedničkom zborniku koji učesnici dobijaju besplatno.  

Pobjednik  u kategoriji šaljiva pjesma je Milad Obrenović iz Rogatice sa pjesmom „Velika barka“, dok je u kategoriji „Ukrinski cvijet“ pobjednik Slavojka Bubić iz Teslića sa pjesmom „ Ukrino gradiš ljubav“.

Pohvaljene su pjesme Silvane Aleksić iz Teslića, Cvijetina Baje Lobožinskog iz Laćarka  ( Srbija) Evite Bojkovac iz Dervente, Dragice Drage Grbić iz Višegrada, Milene Milovanović iz Bijeljine, Sekule Novaković iz Užica i Pere Sandića iz Prnjavora.

Na nagradni konkurs stiglo je više od 63 rada iz Republike Srpske, F BiH, Srbije, Slovenije, Makedonije, Crne Gore, Jerusalima, Bugarske, Njemačke i Švajcarske.  

Žiri za izbor najboljih pjesma radio je u sastavu Daliborka Malešević, Sanela Stanković i Savko Pećić.

Manifestacija će biti održana u skladu sa preporukama i trenutnom epidemiološkom situacijom, u vezi virusa korona.

PROTOKOL MANIFESTACIJE

Pokrovitelj manifestacije 19. Međunarodnih ilindanskih pjesničkih susreta „Prljača 2020“ je: Opština Derventa – Načelnik opštine Derventa Milorad Simić.

Program:

Subota 8. Avgusta, Centar za kulturu

10,30 časova  – okupljanje učesnika manifestacije

11,00 – Početak manifestacije

✓ Obraćanje domaćina manifestacije
✓ Obraćanje pokrovitelja manifestacije, otvaranje 19. Međunarodnih ilindanskih pjesničkih susreta „Prljača 2020“
11,30- 12,30 –nastup učesnika manifestacije, promocija zajedničkog zbornika radova

12,30- svečano proglašenje pobjednika i uručivanje nagrada

Tagovi: