Trinaest nagrada za Muzičko-edukativni centar iz Banje Luke

Muzičko-edukativni centar iz Banje Luke je na Internacionalnom festivalu „Primavera“ osvojio deset prvih i tri druge nagrade. Nagrade su osvojene u odjseku klavir i violina, a na festivalu je učestovalo više od 500 takmičara.

Direktor i nastavnik Muzičko- edukativnog Centra Jovana Savić Pajić rekla je za naš portal da su đaci uživali u ljepoti koju im muzika donosi. Ona ističe da ovakvi rezultat traže temeljne pripreme i veliku posvećenost pedagoga.

- Ponosni smo na ovako veliki rezultat. Takođe, treba se zahvaliti roditeljima koji prepoznaju pravu atmosferu rada. Naša posebnost je u tome što djeca tokom godine redovno rade i napreduju, a pored toga uspjevaju i da stignu sa pripremama za velike festivale i takmičenja. Sve ovo je moguće uz veliku količinu ljubavi, jer cilj je da djeca zavole muziku – rekla je Savić Pajić.

Muzičko-edukativni Centar u Banjoj Luci osnovala je grupa nagrađivanih muzičkih pedagoga mlađe generacije u BiH.

- Nastavni kadar je priznat i prepoznatljiv u regionu, po izuzetnoj posvećenosti svakom djetetu i modernim metodama rada. Metode podrazumijevaju prilagođavanje nastavnog programa i interesovanju svakom djetetu ponaosob – dodaje Savić Pajić.

Takmičenja na kojima učestvuju su visoko posjećenja i priznata.

- U narednom periodu nas očekuje još Internacionalnih festivala u Srbiji, a i naše visoko kotirano Međunarodno pijanističko takmičenje bijenale – naglasila je Savić Pajić. 

J. Jelić