Šeik došao u Derventu na Kup u latinoameričkim plesovima

Šeik Talib bin Sakr al Kašimi (Talib bin Saqr al-Qasimi), član porodice Al-Kašimi, vladara jednog od sedam emirata u sastavu Ujedinjenih Arapskih Emirata, ovih dana sa svojim saradnicima boravi u Derventi.

On je, prisustvujući održanom Kupu Dervente u latinoameričkim plesovima, za Derventu je rekao da je mali grad, ali organizovan, čist i siguran, zbog čega je privlačan investitorima, kao i da je naišao na izuzetno gostoprimstvo domaćina.

– Derventa ima dobar položaj jer su glavni gradovi Beograd, Zagreb i Sarajevo jednako udaljeni. Nadamo se da ćemo ubuduće, zajedničkom saradnjom sa načelnikom Simićem, u ovaj grad dovesti arapske turiste i investitore, kako bi vidjeli ovaj lijepi gradić i dalje razvijali turizam. Razmjenićemo iskustva sa načelnikom oko toga šta treba uraditi da bi grad bio privlačniji za turiste, rekao je šeik Talib.

Mediji prenose da je šeik Talib 18 godina proveo u vojsci i 17 u policiji UAE.

Danas sam prvi put razgovarao sa šeikom Talibom i otkrili smo da imamo puno načina za saradnju, istakao je načelnik opštine Milorad Simić.

– Povod posjete je da gradimo i pravimo onako kako je to urađeno u Sarajevu i da ljudima koji ovdje žele potrošiti novac to i omoguićiti. Seiku sam poručio da ću mu uvijek biti rado domaćin i dati mu informacije oko onoga u čemu smo mi dobri. Prije 15 godina kada sam govorio da ćemo dovesti strani kapital, neki su govorili da se Derventa prodala, ali mi danas imamo 31 stranu kompaniju i izvoz u vrijednosti 6.500 evra po glavi stanovnika, te najnižu nezaposlenost. Svijet je globalno selo i mi moramo iskoračiti i ići u korak sa vremenom, naglasio je Simić.

On je rekao da će na narednoj Skupštini opštine kandidovati Derventu za status grada.

Derventa cafe