Pri kraju obnova mosta u Trapistima

Privodi se kraju rekonstrukcija starog mosta u naselju Trapisti.

Prema podacima Odjeljenja za saobraćaj i puteve, građevinski radovi su završeni, a u narednom periodu radiće se na postavljanju rasvjete.

Grad Banja Luka je u ovom momentu fokusiran na uređenje područja oko mosta, poput prilaznih puteva, zelenila, ali i svega ostalog što bi trebalo da upotpuni ambijent oko mosta u Trapistima.

Kao što je i ranije najavljeno, plan gradske administracije jeste da se ulaže u Trapiste, odnosno da se valorizuje ovo područje. U toku je izrada projekta izgradnje parka pored mosta, kao i uređenja obala, ali i biciklističkih staza koje vode do Trapista.

Gradska administracija očekuje podršku i od Poljoprivrednog instituta Republike Srpske, koji raspolaže zemljištem koje se nalazi pored mosta, te je upućena inicijativa da se Gradu ustupi ova parcela za izgradnju i uređenje rekreativne zone.

Naime, na zadovoljstvo mnogobrojnih Banjalučana, u septembru prošle godine počela je rekonstrukcija starog mosta u naselju Trapisti. Kako je tom prilikom istaknutno, decenijama niko nije imao sluha za obnovu ovog mosta, iako je to za mještane ovog dijela grada bilo od velikog značaja.

- Ovo je mjesto odakle je Banja Luka i potekla, te kao takvo ima izuzetno značajno mjesto u istoriji našeg grada – rečeno je tada prilikom obilska radova.

bl-portal.com

 

Tagovi: