Potvrđeno iz Gradske uprave: Besplatni udžbenici za đake i ove godine

Podrška obrazovanju u protekloj godini bila je jedan od prioriteta nove gradske administracije, pa su tako prvi put obezbijeđeni udžbenici za učenike osnovnih škola od petog do devetog razreda, a ovaj vid podrške đacima i porodicama sa područja našeg grada biće nastavljen i u ovoj godini, poručili su iz Gradske uprave.

Dodali da je pored toga za obnovu škola izdvojeno  606.000 KM kako bi se učenicima osnovnih škola obezbijedili što bolji uslovi.

– S tim u vezi u proteklom periodu sanirana je stolarija na OŠ „Stanko Rakita“ u naselju Vrbanja, obnovljena je ograda i izgrađeno igralište u OŠ „Mladen Stojanović“ u Bronzanom Majdanu, a i OŠ „Milan Rakić“ dobila je uređen parking prostor – naveli su u Gradskoj upravi.

 

Подршка образовању у протеклој години била је један од приоритета нове градске администрације, а у наставку погледајте...

Posted by Град Бања Лука on Sunday, January 16, 2022

Dodali su da je podržao  sanaciju 12 škola na području grada, i da  sanacioni radovi bi trebalo da počnu uskoro.

– Pokrenute su i aktivnosti za osnivanje područnog petorazrednog odjeljenja JU OŠ „Vuk Stefanović Karadžić“ u naselju Ada, a sredstva u iznosu od 4 miliona KM za izgradnju ove škole obezbjeđena su donacijom Vlade Srbije. Takođe, zahvaljujući donaciji jednog  društveno odgovornog preduzeća koje je donirao farbe, realizovan je projekat pod nazivom „Zabavna školica“, u okviru kojeg su iscrtani poligoni u 20 osnovnih škola, uključujući tu i područna odjeljenja – precizirali su u Gradskoj upravi.

Napomenuli su da je između ostalog nastavljeno i stipendiranje učenika i studenata, za šta je izdvojeno oko 1, 6 miliona KM. Tokom 2021. godine gradsku stipendiju dobijalo je 1310 učenika i 317 studenata, dok je za školsku 2021/2022. godinu isplaćena prva rata stipendije za 1357 učenika, a odobrena je i stipendija za 350 studenata.