Pomjereno posljednje kolo Superlige Srbije zbog bezbjednosti

Zbog bezbjednosne situacije odlučeno je da se posljednje kolo Linglong Superlige Srbije pomjeri sa subote za nedjelju.

Razlog je održavanje finala Evrolige u subotu od 19 časova, pa su bezbjednosne strukture u dogovoru sa klubovima odlučile da se odlučujuće bitke za šampionsku titulu u fudbalu održe 24 sata kasnije.

S obzirom da nemaju sve utakmice rezultatski značaj, rukovodstvo domaćeg prvenstva planiralo je da mečeve posljednje runde rasporedi na četvrtak, petak i subotu, ali je zbog poklapanja sa Fajnal forom Evrolige došlo do promjene. Tri duela zakazana za subotu igraće se u nedjelju. To su Crvena zvezda - Voždovac, Partizan - Radnički Niš i TSC - Vojvodina.

Razlog pomjeranja je prvenstveno bezbjednost navijača, pošto ih se veliki broj očekuje na stadionima Crvene zvezde i Partizana, ali u Areni. Najavljen je dolazak čak 10.000 pristalica Olimpijakosa na Fajnal for, a kako su oni u bratskim odnosima s navijačima Crvene zvezde, sigurno je da će veliki dio njih poželjeti da posjeti i stadion "Rajko Mitić" i potencijalnu proslavu titule, te će policija imati pune ruke posle. Ovako, snage javnog reda biće malo rasterećene jer će fudbalski i košarkaški događaji biti razdvojeni na dva dana.

(B92.net)

Tagovi: