Petar pravi figure u obliku srca: Novac prikuplja za bolesnu djecu kojoj je "potreban sirup"

Dječak Petar Pešić star 5,5 godina u pirotskom naselju Prčevac ovog vikenda održao je pravi čas humanosti, nakon što je odlučio da figurice u obliku srca koje sam pravi, prodaje a novac pokloni "bolesnoj djeci kojoj je potreban sirup".

Petar je na ideju došao igrajući se plastelinom, a onda je, kako piše portal Jugmedia, pitao ukućane da li može da prodaje figure kako bi prikupio novac i kako bi djeca koja nemaju mogla da kupe igračke ili da pomogne onoj koja imaju zdravstvene probleme, a nemaju da kupe sirup.

Sve je počelo kao igra a onda je preraslo u pravu humanitarnu akciju. Njegova majka Slađana kaže da je veoma ponosna na svog sina i da je rado prihvatila njegovu ideju i pomogla mu da je realizuje.

Petar Pešić, humanitarna akcija

Srca od plastelina petogodišnjeg Petra okupila su djecu iz komšiluka, ali i odrasle koji su kupovinom rukotvorina ovog mališana pokazali humanost na djelu.

Dječak je prodavao i svoje crteže, čokoladice, ali i svoju knjigu o crtanom liku Pepi prasetu.

Petrova mama kaže da će prikupljeni novac uplatiti na račun neke humanitarne organizacije i tako pomoći bar nekom njegovom vršnjaku kojem je pomoć potrebna.

Petar Pešić, humanitarna akcija