Napeto u Tesliću: SDS tvrdi da je Miličevića napao aktivista SNSD-a, iz ove stranke negiraju i tvrde da on napao penzionera i 82-godišnju komšinicu

Iz SDS-a Teslić jutros je saopšteno da je načelnika ove opštine napao komšija, inače aktivista SNSD-a. Odmah je uslijedilo reagovanje iz SNSD-a, koji su u saoštenju iznijeli svoju verziju priče.

Saopštenje iz SDS-a prenosimo u cjelosti:

Aktivista SNSD-a i radnik obezbjeđenja ZTC Banja Vrućica, Žarko Jelić, izvršio je danas prije podne verbalni i fizički atak na članove uže porodice načelnika opštine Teslić Milana Miličevića, kao i na načelnika lično.

Jelić je blokirao nekategorisani put u javnoj upotrebi u naselju Bare u Banji Vrućici, u kojem se nalazi porodična kuća načelnika Miličevića, uz prijetnje i uvrede da taj put mogu koristiti svi osim načelnika Miličevića i njegove porodice.

Jelić je blokirao put uz tvrdnju da je njegov privatni, što nije istina, posebno s obzirom da put svakodnevno koristi oko 20 domaćinstava naselja Bare. Osim verbalnih prijetnji i uvreda da sinovi načelnika Miličevića nisu starosjedioci Teslića, iako su u Tesliću rođeni, Jelić je onemogućio pristup posjedu u 1/1 vlasništvu Aleksandra Miličevića, sina načelnika, te onemogućio izvođenje radova na posjedu firmi sa kojom ima potpisani ugovor o izvođenju građevinskih radova.

Da se radi o insceniranom i organizovanom napadu aktivista SNSD-a na porodicu načelnika, jasno je i iz činjenice da je odmah po incidentu angažovana ekipa Alternativne televizije kako bi iskoristila ovaj atak u političke svrhe prikazujući ograničavanje slobode kretanja načelniku opštine i njegovoj porodici od strane aktivista SNSD-a kao incident izazvan od strane načelnika.

Načelnik Miličević je ovaj incident prijavio Policijskoj stanici u Tesliću.

Ovo nije prvi put da je porodica načelnika Miličevića na meti aktivista SNSD-a. Podsjećamo da je u oktobru 2014. godine kolona od oko stotinu vozila aktivista SNSD-a predvođena čelnim ljudima te stranke došla ispred porodične kuće načelnika, kada su aktivisti SNSD uz trubljenje sirenama, viku i pogrdne uzvike, na kuću načelnika Miličevića bacali pirotehnička sredstva i naprave, verali se uz ogradu i urinirali, te prijetili i urlali. Slično je u istoj noći ponovljeno pred porodičnom kućom zamjenika načelnika opštine Teslić Milovana Stankovića, kao i nekoliko odbornika SDS-a.

U javnosti su se prošle godine pojavila i svjedočanstva o monstruoznim zamislima čelnih ljudi lokalnog SNSD-a da se izvrši napad na jednog od sinova načelnika Miličevića, kako bi se pokolebao u odlučnosti da ne popusti političkim pritiscima te stranke u Tesliću.

OO SDS Teslić osuđuje ovaj napad aktivista SNSD-a, te traži od nadležnih organa koji su zaduženi za održavanje javnog reda i mira, da reaguju i da počinioca ovog napada sankcionišu u skladu sa Zakonom.

 

АТАК АКТИВИСТА СНСД НА ПОРОДИЦУ НАЧЕЛНИКА МИЛИЧЕВИЋА Активиста СНСД-а и радник обезбјеђења ЗТЦ Бања Врућица, Жарко...

Posted by Српска демократска странка - Srpska demokratska stranka on Wednesday, August 5, 2020

Nedugo nakon objavljivanja saopštenja na društvenim mrežama,, oglasili su se i iz teslićkog SNSD-a. 

I ovo saopštenje prenosimo u cjelosti:

Nikakvi aktivisti SNSD-a nisu napali porodicu Milana Miličevića. Jedina istina je da se teslićki načelnik jutros sukobio sa svojim komšijama, Žarkom Jelićem, čovjekom u penziji, koji boluje od Parkinsonove bolesti i njegovom 82-godišnjom majkom Ljeposavom Jelić, te da ih je izvrijeđao i psovao Jeliću majku, ne jednom, već sto puta. Nije bilo nikakvog „fizičkog ataka“ na porodicu Miličević, od ovih nemoćnih ljudi, kako sramno navodi SDS.

S obzirom da je Miličević očigledno shvatio da je pogriješio, prešao sve moguće granice i da nije trebao postupiti na taj način, sada pokušava da od sebe napravi žrtvu i prikaže cijeli događaj kao onaj sa političkom pozadinom što nije istina.

Žarko Jelić ne radi u „Banji Vrućici“ kako su napisali u zvaničnom saopštenju SDS-a. Jelić je nekada bio radnik banje, a već četiri godine to nije. Žarko Jelić NIKADA nije bio aktivista SNSD-a i član naše stranke. Iza toga odgovorno stojimo i to građani Teslića znaju, a znaju i mještani naselja Bare u Banji Vrućici koje Miličević treba pogledati u oči poslije svih laži koje je iznio.

Takođe, treba reći, da je policiju prvi nazvao Žarko Jelić kada je vidio da bager ruši ogradu na privatnom putu, kako bi ušao na plac Miličevićevog sina. Zatim je i Miličević zvao policiju, ali samo zato što je vidio da nije uspio da Jelića uplaši verbalnim napadom, te da je Jelić pozvao i medije.

Ovo nije prvi put da Miličević koristi svoju porodicu u političke svrhe. Očigledno je da se vodi parolom „cilj ne bira sredstvo“. Porodica bi trebala biti svetinja, a ne sredstvo da se ubiru politički poeni, i da se preko njih „pere“ od verbalnog napada na komšije kojima je uzurpirao put u njihovom vlasništvu.

Zbog toga još jednom podvlačimo, nije bilo nikakvog „fizičkog ataka na porodicu Miličević“. Miličević je taj koji je napao svog komšiju i njegovu majku, a sada se preko svoje porodice krije iza svojih postupaka. To ne samo da nije časno i pošteno, nego prevazilazi sve granice moralnog i normalnog ponašanja.

OO SNSD-a oštro osuđuje verbalni napad Miličevića na njegove komšije, sugrađane, te traži da sve ispitaju nadležni organi.

 

Tagovi: