Mladi otac se borio s razbojnicima, ranili ga iz plinskog pištolja

Pravu dramu prije dvije noći preživjela je četvoročlana porodica Hotić, mladi supružnici i njihovo dvoje maloljetne djece, kada su im u stan provalila dva maskirana razbojnika u namjeri da ih opljačkaju.

Dogodilo se to u zgradi koja je smještena u Naselju 17. krajiške brigade, a prema riječima Alena Hotića, usred noći probudila ga je supruga i rekla mu da se čuje lupa na vratima.

- Odmah sam ustao iz kreveta i krenuo prema izlazu i tada sam ugledao maskiranog muškarca s pištoljem u ruci. Iza njega je stajala još jedna maskirana osoba, preko lica imali su crne čarape. U trenutku kada sam krenuo prema naoružanom muškarcu, on je u mene pucao iz pištolja - priča Hotić.

Dodaje kako je potom osjetio bol u predjelu stomaka, te shvatio da se radi o plinskom pištolju. Kaže kako se uhvatio u koštac s naoružanim razbojnikom, a da se drugi nije miješao.

- Ovaj drugi je govorio da me onesvijesti i da traži novac. Nekako sam se uspio nositi s napadačem, pri čemu mi je on zadao nekoliko udaraca, ali i ja sam njemu - prisjeća se Hotić.

U međuvremenu, buka je probudila druge stanare, a u pomoć Hotićima potrčao je Amir Jusić, čiji se stan nalazi sprat ispod.

- U trenutku kada sam se penjao uz stepenice, mimo mene su protrčale dvije maskirane osobe. Okupili su se i drugi stanari, pa smo pomogli Alenu - prepričava Jusić dramatične događaje.

Slučaj je odmah prijavljen policiji i svega nekoliko sati kansije četiri lica osumnjičena za napad su uhapšena.

Kako saznajemo, radi o osobama koje su odranije poznate organima reda.

nezavisne.com

Tagovi: