Misterije "Plejboj vile": U njoj su zakopane najmračnije tajne poznatih

Vila Hjua Hefnera postala je oličenje mjesta lišenog zakona i morala, gdje su duhovi lutali, zvijezde zakopavale svoje tajne, a na stotine ljudi jedva izbjeglo smrt kupajući se u zatrovanom džakuziju. 

Reci mi gdje živiš, i reći ću ti ko si! Kada biste taksisti dali adresu "Los Anđeles, Čering Kros Roud 10236", tačno bi znao gdje idete i kod koga. Flamingosi koji besciljno šetaju travnjakom, bazen pun šampanjca, 21 kupatilo, rezbareni drveni plafoni, gologu*e "zečice" koji utrčavaju i istrčavaju iz vile i masivna vrata koja otvaraju ulaz u najpoznatiju "kuću" na svijetu - Plejboj vilu.

Neposredno prije smrti, osnivač legendarnog muškog časopisa Hju Hefner prodao je ovo luksuzno izdanje Darenu Metropulusu za sto miliona dolara, veoma simboličan iznos. Postojao je samo jedan uslov: Hefner je želio da ostane na svom imanju do kraja života. 

Kuća duhova

Ne, ovo nije šala. Stanovnici Plejboj vile jednoglasno su tvrdili da su u njoj viđali goste, "sa onog svijeta" i to ne jednom, već prilično redovno. Bridžit Markvard, poznata kao djevojka Hjua Hefnera iz 2000-ih, tvrdila je da stalno sreće "ženu sa crnom kosom", prikazu nimalo agresivnu i koja je izgledala nekako zaokupljena svojim mislima... 

Kasnije je "zečica" saznala da je prije par godina u ovoj vili umrla izvjesna Džoani, koja je šetala pse i vodila računa o kući. Plejboj modeli nisu posebno zagledali u lica zaposlenih na imanju, ali kada je Bridžit prijateljima ispričala svoju viziju i opisala duha, druge djevojke su priznale da su viđale Džoani, ali da su to pripisivali halucinacijama uslijed nedozvoljenih supstanci. Jedna druga "zečica" je, pak, vidjela plavušu kako izlazi iz solarijuma. 

"Trenirala sam na traci za trčanje u podrumskoj teretani kada je žena u modernoj odjeći izašla iz solarijuma. Kosa joj je bila skupljena u rep i nosila je ružičastu majicu za vježbanje", pisala je "zečica" Holi.

Inače, žitelji Plejboj vile insistiraju da su oduvijek viđali samo ženske duhove i samo jednog muškog duha. On, za razliku od svoje "vrste", ne boravi u jednoj ili dvije sobe, već se kreće po cijeloj vili, pa su "zečice", koji ponekad dođu u svoju staru kuću, shvatile to kao da se Hef vratio da čuva kuću i pazi na njih.  

Inače, novi vlasnici imanja prijavljuju i paranormalne događaje: vrata koja se samostalno zalupe, svjetla koja se sama gase, dok se televizori, naprotiv, sami pale usred noći. Novi gosti Plejboj Vile tvrde da su vidjeli duha još jedne žene koja ne izlazi iz sale. Vjeruju da je to supruga prethodnog vlasnika imanja, koja je tragično nastradala kada je pala  na mermerni pod. Da li je sama žena preletjela ogradu ili uz nečiju pomoć nije poznato.

Šta se dešavalo u vili?

Niko ne zna šta se dogodilo iza zatvorenih vrata vile. Čak i oni koji su bili tamo u vrijeme velikih proslava ne mogu da zamisle šta se dešavalo u svakoj od 21 sobe u dvorcu Hefner. Znalo se da se odvijaju orgije, ali ko je sve u njima učestvovao nije bilo poznato. Niko nikada nije mogao da prebroji koliko je tačno gostiju bilo u kući, pogotovo što su se neki posjetioci pojavljivali "inkognito".

Sedamdesetih godina prošlog vijeka postojale su legende da je ispod vile izgrađen sistem tajnih prolaza, koje su poznati koristili da bi ušli u vilu neprimjećeno i izbjegli publicitet. Džek Nikolson se smatrao glavnim tajnim posjetiocem, kome je navodno bio dodijeljen poseban prolaz.

Sve ovo bi ostalo na nivou "urbane legende", da 2015. godine sam Hefner nije priznao svoj mali trik i pokazao mapu sa podzemnim prolazima. Preko njih su, pored Nikolsona, na žurke dolazili Voren Biti, Majkl i Kirk Daglas i Džejms Edmund Kan.

Elvisova soba

"Kralj rokenrola" se često pojavljivao u ovom kvartu Los Anđelesa, očigledno sa razlogom. Elvis Prisli je bio prijatelj sa Hefom i redovno je posjećivao njegove žurke i bio je prvi koji je "čekirao" Hefove nove "zečice". Zauzvrat, Hef je štitio Elvisovu privatnost da ništa što on učini u vili i sa djevojkama nikada ne izađe u javnost. Prema sjećanjima Hjuovih prijatelja, jednom je Elvisu dao zasebnu sobu, u koju je otišao sa osam "zečica". Nakon toga, ta tajna soba sa namještajem od crvenog pliša dodijeljena je Prisliju.

Vlasnik vile bio je ljubomoran na bilo kakvo zadiranje u ovaj mitski prostor i nikome nije pokazao Elvisovu sobu. Pričalo se da ju je pjevač "opremio" za sebe, pa čak i da je tu ostavio nešto što bi moglo da mu "uprlja" reputaciju.

Otrovan džakuzi

Plejboj vila bila je poznata po đakuziju veličine malog jezera i sopstvenom vodopadu. Glasine kažu da je Hefner ponekad umjesto vodom džakuzi punio šampanjcem, a gosti su ponekad dodavali svoje sastojke i "mućkali koktel" u kom su se brčkali. S druge strane, Hjuove bivše djevojke su se žalile da se na imanju loše održava higijena.

U aprilu 2013. godine, 123 gosta Plejboj vile dobilo je temperaturu i gušenje. Ministarstvo zdravlja pokrenulo je istragu i pronašlo bakteriju koja izaziva legionarsku bolest, odnosno legionelozu (teška infekcija uzrokovana bakterijom Legionella spp) u ovom bazenčiću. Ova bakterija izaziva oštećenje nervnog sistema, pluća i organa za varenje, i smatra se čak smrtonosnom.

Hef je zahvaljujući vezama izbjegao bilo kakvu tužbu, a mnogi vjeruju da i dan danas njegov duh luta imanjem, ponavljajući svoj životni moto:

"Moj život je kao otvorena knjiga. Sa ilustracijama." 

MONDO

Tagovi: