Ljekari se bore za život radnika iz Prnjavora: Perući prozore, sa viljuškara pao na glavu

Stanje teško povrijeđenog Slađana Batinića (33) iz Grabik Ilove, kod Prnjavora, radnika “Fortuna Sitija” koji je pao prilikom izvođenja radova na tom tržnom centru, krajnje je neizvjesno i za njegov život bore se ljekari u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske u Banjaluci.

On je u UKC dovezen sa teškim povredama glave i grudnog koša.

Saznajemo da je Batinić perući prozore na tržnom centru, gdje je zaposlen kao poslovođa na održavanju, pao sa kašike viljuškara i palate, koja se prevrnula i zajedno sa njim pala na beton.

- Bilo je jezivo. Gotovo istovremeno čuli su se tresak i vrisak. Sa njim su pali paleta i još neke stvari koje je podbacio da bi dosegao visinu prozora, veću od tri metra. Istina, pad je donekle ublažila nekakva plastična kutija sa alatom, ali je, nažalost, glavom pao na beton. Ubrzo su stigla kola hitne pomoći i policija koja je počela sa uviđajem - ispričao je za MojPrnjavor.info jedan od kupaca, očevidac nesreće.

Prognoze neizvjesne

- S.B. je u ponedjeljak u 13.10 časova sanitetskim vozilom Doma zdravlja Prnjavor dovezen u Urgentni centar UKC RS gdje je hospitalizovan u Klinici za anesteziju i intezivno liječenje. Prema riječima dr Edite Grabovac, primljen je u polutraumatizovanom stanju sa vodećim povredama glave i grudnog koša. Pacijent je zbrinut, a u toku je obavljanje dodatne dijagnostike. Sve dalje prognoze o zdravstvenom stanju pacijenta su neizvjesne -saopšteno je iz UKC.

Uviđaj su izvršili policijski službenici u saradnji sa republičkim Inspektoratom za zaštitu na radu. Batinić je pao sa objekta u Ulici magistralni put bb, sa visine od oko tri metra, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

- Obavješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka koji se izjasnio da je riječ o krivičnom djelu izazivanja opšte opasnosti - naveli su iz banjalučke policijske uprave.

Nesreća za nesrećom

Kako saznajemo, Slađan je još kao dječak imao nesreću, kada je sticajem okolnosti preživio prostrelnu ranu na plućima, a nešto kasnije i pad u kojem je teško povredio kičmu. Slađan, međutim, uprkos svim tim nevoljama, kako ističu njegovi poznavaoci, važi za izuzetno omiljenog i marljivog čovjeka, koji je nastavio da se bori da obezbijedi egzistenciju supruzi i maloljetnom sinu.

Slađan je i sin poginulog borca.

N. Đurić