KK Crvena zvezda odbio Partizanove karte za derbi

Košarkaški klub Crvena zvezda odbio je od Partizana kontingent od 1.000 karata za svoje navijače u derbiju ABA lige pozivajući se na propozicije takmičenja.

Partizan je juče objavio da je za Zvezdine pristalica spremio sektor 400 na istočnoj strani Štark arene, ali je vječiti rival odbio da ih preko kluba prodaje.

- Crvena zvezda se zahvaljuje Partizanu na ponudi da se preko našeg kluba odvija prodaja kontingenta od 1.000 ulaznica koje su namijenjene navijačima Crvene zvezde za nedjeljnu utakmicu. Međutim, ovom prilikom ističemo da ne možemo da učestvujemo u prodaji, niti kupovini ovih karata, jer bismo time prekršili osnovne i najvažnije propozicije ABA lige - navodi se u saopštenju na klupskom sajtu.

Iz Zvezde su podsjetili da je, zajedničkom odlukom, na Skupštini ABA lige jednoglasno izglasano da se svim klubovima ABA lige zabranjuje organizovano vođenje navijača na gostujuće utakmice.

- Crvena zvezda očekuje potpuno poštovanje propozicija koje smo zajednički izglasali na Skupštini ABA lige, a to znači da je neophodno da nam se obezbijedi minimum 10 karata za menadžment kluba, kao i da utakmica protekne u sportskoj atmosferi, potpuno u skladu s propozicijama ABA lige.

"Crveno-bijeli" su podsjetili da nikada nisu uveli praksu bez gostujućih navijača na derbiju, ali i da ne može da utiče na odluku Partizana da kontingent od 1.000 ulaznica, namijenjenih za navijače Zvezde, slobodno pusti u prodaju.

Derbi u 7. kolu ABA lige zakazan je za nedjelju od 20 sati.

Tanjug