Izabrani vršioci dužnosti članova Predsjedništva SDS-a

Glavni odbor SDS-a izabrao je danas vršioce dužnosti članova stranačkog Predsjedništva, koji će tu funkciju obavljati najkasnije do maja naredne godine, kada je krajnji rok za održavanje Izborne skupštine stranke, rekao je vršilac dužnosti predsjednika SDS-a Milan Miličević.

Osim Miličevića, to tijelo će činiti Vukota Govedarica, Ljubiša Petrović, Đorđe Milićević, Milan Radović, Milan Petrović, Jovica Radulović, Darko Babalj, Marinko Božović i Želimir Nešković.

Miličević je rekao novinarima, nakon višečasovne sjednice Glavnog odbora SDS-a, da po statutu Predsjedništvo čini 15 članova, te da će on uskoro predložiti još pet imena.

On je najavio će delegacija SDS-a, sa njim na čelu, u ponedjeljak, 28. novembra, ići u Sarajevo, gdje će razgovarati sa rukovodstvom SDP-a, te dodao da je na Glavnom odboru zaključeno da se ide na taj sastanak ali da se “neće pristajati ni na kakve uslove koji nisu u interesu prije svega Republike Srpske”.

Ako govorimo o eventualnom ulasku u vlast na nivou BiH, to matematički nije nemoguće da se uradi i da praktično SDS bude dio tog sistema zajedno sa opozicionim partijama, ali ne po svaku cijenu - rekao je Miličević.

glassrpske.com