Gradiška „Lira“ dvostruko pozlaćena u Bijeljini

Mješoviti gradski hor „Lira“ iz Gradiške briljirao je u Bijeljini na Međunarodnom festivalu „Majske muzičke svečanosti“.

„Lira“ je u konkurenciji 35 horova iz 25 gradova iz regiona osvojila dvije zlatne medalje, jednu u kategoriji ženskih i drugu u kategoriji mješovitih horova.

- Presrećni smo. Medalje su još značajnije ako znamo da smo se takmičili sa horovima koji postoje više decenija. Mi smo formirali Mješoviti hor „Lira“ tek 2019. godine. Repertoar nam je raznovrstan i čini ga svjetovna muzika i to etno pjesme, kompozicije u umjetničkim aranžmanima, popularne pjesme zabavne i pop muzike, kao i duhovna muzika - rekla je dirigentica hora Mirjam Marković.

U „Liri“ ne misle na predah. Tokom ljeta planiraju prijem novih članova, proširenje repertoara i probe, kako bi spremno dočekali jesenje nastupe. Najvažniji je godišnji koncert koji će se održati u septembru, na ljetnoj pozornici Kulturnog centra Gradiška.

- Sada kada smo se okitili zlatom u Bijeljini vjerujemo da će nam pristupiti novi ljubitelji dobre muzike i horskog pjevanja. Nagrade prijaju, ali i obavezuju. Nema predaha, idemo dalje - samouvjerena je Mirjam Marković.

B. Grgić

Tagovi: