Dobojlija Miloš Milićević dobitnik bronzanog pera

Nakon okončanog konkursa pod nazivom “Moja olovka piše ćirilicom”, na Dan svetog Ćirila i Metodija, 24. maja ove godine u Banjoj Luci su uručene nagrade najboljim učesnicima ovog konkursa.

Da podsjetimo, u godini obilježavanjaa 800 godina autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve, te povodom Dana slovenske pismenosti, SPKD “Prosvjeta” iz Banje Luke, u saradnji s Republičkim pdagoškim zavodom, raspisala je nagradni konkurs pod nazivon “Moja olovka piše ćirilicom” za izbor najljepšeg ćiriličnog rukopisa u četiri kategorije učesnika: mlađi osnovci, stariji osnovci, srednjoškolci i ostali građani, piše Dobojski info.

U kategoriji odraslih zlatno pero osvojio je Nemanja Vuković iz Banje Luke, srebrno pero je pripalo Dreni Praštalo, takođe iz Banje Luke, dok je treću nagradu - bronzano pero dobio Miloš Milićević iz Doboja.

Pred publikom koju su činili nagrađeni učesnii konkursu, predstavnici škola i gosti, otvorena je izložba Najljepši ćirilični rukopisi 2019 i Počeci slovenske pismenosti posvećene svetom Ćirlu I Metodiju i njihovom djelu.