DNS oštro osudio nepoštovanje mjera samoizolacije načelnika Nikole Stokića (FOTO)

Iako zadnjih mjeseci nadležni na lokalnom i republičkom nivou neprekidno apeluju na pridržavanje mjera, pojedini nosioci javnih ovlaštenja se nalaze u prvim redovima onih koji su se oglušili o pravila ponašanja. 

Zadnji slučaj kršenja mjera se odnosi na načelnika Odjeljenja za prostorno uređenje, Nikolu Stokića, koji je umjesto u samoizolaciju, otišao da uživa na bazenu, saopštili su iz teslićkog DNS-a.

Fotografije koje su dospjele u javnost izazvale su kritiku ne samo građana, već i političara. 

Tako je i Opštinski odbor DNS-a iz Teslića oštro osudio postupanje načelnika Stokića, i pozvao na odgovornost Odjeljenje za inspekcijske poslove.

"Ovakvim postupanjem, načelnik Stokić pokazuje nepoštovanje ne samo stanovnika Teslića, Republike Srpske, nego i institucija koje već mjesecima donose i sprovode mjere kojima se nastoji preventivno djelovati i zaštiti zdravlje svakog pojedinca", rekao je Siniša Gavrić, predsjednik OO DNS Teslić, a saopšteno je iz ove stranke.

Na zvaničnom Fejsbuk nalogu teslićkog DNS-a, postavili su i pitanje odgovornosti Odjeljenja za inspekcijske poslove u ovom slučaju.

"Ko ćuti, taj kao da odobrava, a mi ćemo vidjeti da li teslićko Odjeljenje za inspekcijske poslove podržava ovakvo nepoštovanje mjera i štiti pojedince ili radi ono za šta je formiran i za šta su između ostalog plaćeni", navedeno je u saopštenju Siniše Gavrića. 

Iz DNS-a podsjećaju da je kompletno opštinsko Odjeljenje za prostorno uređenje trebalo biti u samoizolaciji, zbog toga što je korona virusom zaražena njihova radna koleginica.