Detalji drame u Smrtićima kod Prnjavora

Prnjavorčanin Željko Živanić (29), pretučeni akter nesvakidašnje drame proteklog vikenda u Gornjim Smrtićima, gdje su, uz hapšenje dvojice učesnika tuče, sijevali udarci, a zapraštala je i rafalna paljba, u kojoj srećom niko nije pogođen, nakon ukazane ljekarske pomoći u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske u Banjaluci, poslat je na kućno liječenje.

Ispostavilo se da je, ipak, najdeblji kraj izvukao upravo vlasnik-donosilac puške, pretučeni Željko Živanić. Prava je sreća da nijedan od pet ispaljenih metaka nikoga nije ni okrznuo, a o žestini i neizvjesnosti drame svjedoče i saznanja našeg portala da je puna automatska puška bukvalno „šetala“, odnosno prelazila iz ruke u ruku sve četvorice aktera. Vlasnika puške, potom vlasnika kafane, na kraju dvojice uhapšenih koji su i pretukli vlasnika oružja!

Drama se odigrala u noći između petka i subote ispred ugostiteljskog objekta „Kazablanka“ u Gornjim Smrtićima. Prnjavorskoj policijskoj stanici je prijavljeno da je došlo do fizičkog obračuna između Željka Živanića, i sa druge strane Mladena (45) i Dejana (43) Živanića. Policiji je dobila dojavu da Željko Živanić „leži na parking prostoru u besvjesnom stanju sa višestrukim povredama“.

Uz policiju ubrzo su pristigla i kola Hitne pomoći prnjavorskog Doma zdravlja, kojim je povređeni potom prebačen u UKC u Banjaluku.

- Prema navodima prijave, vlasnik „Kazablanke“ Slobodan Stojčić, je samo za tren uspio da ispred lokala od Željka oduzme pušku. Nakon toga su Željka fizički napali Mladen i Dejan, pa se gazda bara ponovo umiješao u namjeri da rastavi zavađene. U tom naguravanju ponovo do svoje puške dolazi Željko, koji po parking prostoru ispaljuje pet hitaca - priča izvor našeg portala.

No, ni to nije bio kraj drame.

- Razjareni Mladen i Dejan se bacaju na Željka, oduzimaju mu oružje i nanose  višestruke povrede, od kojih on u besvjesnom stanju završava na zemlji.

Do nalaza ortopeda, u zdravstvenim usatanovama su se izjasnili da povređeni nema preloma, odnosno da je, srećom, riječ o lakim telesnim povredama.

Policajci su iste noći stavili lisice na ruke Dejanu i Mladenu Živaniću zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo tjelesna povreda.

Prijave

O  incidentu u Gornjim Smrtićima obaviješten je i dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je događaj okvalifikovao kao „ugrožavanje sigurnosti“.

Osim Mladena i Dejana, koji se sumnjiče da su  počinili krivično djelo „tjelesna povreda“, na tapetu će se naći i treći Živanić. Protiv Željka, koji je donio i otvorio vatru iz puške, biće podnešen  izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka zbog počinjenih krivičnih djela „Ugrožavanje sigurnosti“ i „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili minsko-ekspozivnih materija“, saopštili su iz Policijske uprave Banjaluka.

N. ĐURIĆ

Tagovi: