Crnadak: Koalicija okupljena oko PDP i SDS vršiće vlast u tri opštine

Potpredsjednik Partije demokratskog progresa i šef Glavnog izbornog štaba, Igor Crnadak, prisustvovao je večeras u Srpcu sastanku Regionalnog odbora PDP Izborne jedinice 2. Tema sastanka je bila priprema za lokalne izbore. 

Crnadak je rekao da je PDP spreman za izbore i da nikada nije bilo dileme da izbori treba da budu održani 4. oktobra.

- Jedini razlog za pomjeranje je taj što koalicija SNSD-SDA-HDZ BiH nije obezbijedila novac za sprovođenje izbora na vrijeme, rekao je Crnadak.

On kaže da je zadovoljan situacijom i kako teku pripreme za izbore u Izbornoj jedinici 2, gdje će PDP imati pune odborničke liste i svoje ili zajedničke kandidate opozicije u sve četiri lokalne zajednice.

- Nesumnjivo je da će koalicija okupljena oko PDP i SDS ponovo vršiti vlast u tri od četiri opštine – Gradišci, Srpcu i Prnjavoru, dok će u Laktašima izborni rezultat premašiti sva očekivanja, kaže Crnadak.

Crnadak se osvrnuo i jučerašnju posebnu sjednicu Narodne skupštine Republike Srpske, kazavši da je jedan od osnovnih razloga za zakazivanje sjednice bilo skretanje teme sa stvarnih problema.

- Postaje sve očiglednije koliko loših stvari je vlast uradila tokom vanrednog stanja, od sumnjivih nabavki pokretne bolnice, ugovora sa turističkom agencijom za nabavku maski, do bahatog i bezobraznog ponašanja funkcionera vladajućih stranaka koji su se tokom njihovih korona zabava smijali građanima u lice dok su oni dva mjeseca strpljivo pratili preporučene mjere zaštite od virusa, istakao je Crnadak.