Bivši ministar za katedrom: Bogdanić predaje Anatomiju u Tesliću!

Bivši ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a u Tesliću i direktor zdravstveno-turističkog centra „Banja Vrućica“ Dragan Bogdanić novi je nastavnik Anatomije i Anatomije i fiziologije u Srednjoškolskom centru „Jovan Dučić“ u Tesliću.

Direktor SŠC „Jovan Dučić“ Dragana Pozderović za naš portal kaže da su raspisali dva konkursa za nastavnika ovih predmeta, u julu i avgustu, i dodaje da nijednom nije bilo prijavljenih.

- Ukoliko se niko ne javi na konkurs, onda sklapamo ugovor o dopunskom radu, jer nastavnika moramo imati. Moramo djeci obezbijediti nastavu. Nastavnika prvo tražimo u Domu zdravlja. Kada oni nemaju radnika, obraćamo se „Banji Vrućici“ - ističe Pozderović.

Ona dodaje da SŠC sa „Banjom Vrućicom“ ima sporazum i da im oni „stalno izlaze u susret“. Pozderović navodi da je centar sklopio i ugovor sa dvije medicinske sestre iz Doboja koje su bile angažovane i prošle godine.  

- Doktor Bogdanić je uzeo samo pet časova Anatomije i Anatomija i fiziologije. On je kardiolog, internista i neka predaje. Dobro je da smo našli nastavnika. Najjednostavnije je da dođe on zbog smjena - kazala je Pozderović.

Bogdanić ističe da je počeo da predaje ova dva predmeta u Srednjoškolskom centru u Tesliću i dodaje da će naknadu za nastavu preusmjeriti jednoj mnogočlanoj porodici. Bogdanić je za katedru stao, kako kaže, nakon 35 godina.

- Malo je čudan osjećaj, naravno. Predajem ponovo nakon 35 godina. Dosta toga se promijenilo.

Djeca su dobra. Sve su to odlični đaci iz osnovnih škola i neće biti problema - kazao je Bogdanić.

Goran Dakić

Tagovi: